НОВ ПРОДУКТ ОТ SRAM: Спирачките Sram Maven. Какво трябва да знаем?

09 Март 2024 г.
1104
Добави в любими
Какви са новите спирачки на Sram?
Спирачките Sram Maven са новият четирибутален флагман в линията на спирачките на SRAM. Те се разработват специално за използване на ендуро и даунхил велосипеди. Въпреки че са мощни, те съчетават и добра модулация.

Спирачките Maven предоставят почти 50% повече мощност от едни от най-способните спирачки, SRAM Code. Но Maven не се свежда само до сила. По-важно от общата мощност е използваемата мощност. С Maven се изисква 32% по-леко усилие на лоста, за да се генерира същото количество мощност като при Code, което намалява умората и подобрява контрола. Това е идеално за интензивни дни в байк парка, диви DH състезания и дълги ендуро етапи. Спирачките Maven съчетават най-доброто от двата свята: мощност и управляемост.

Ето някои ключови характеристики на тези спирачки:

Мощност и контрол: Спирачките Maven предоставят почти 50% повече спирачна мощност от SRAM Code, но се нуждаят от 30% по-малко усилие на лоста, за да доставят същата мощност. Това ги прави идеални за интензивни дни в байк парка, диви DH състезания и дълги ендуро етапи.


Минерално масло: Maven използва минерално масло, което не само опростява обслужването, но и удължава интервалите между обслужването.


Дизайн и тегло: Спирачките Maven са компактни и са подходящи за съвременни велосипеди. Теглото им е 366 грама, което е само 55 грама повече от SRAM Code Ultimate спирачките.


Четирибутални калипери: Големите бутални калипери на Maven осигуряват по-голяма мощност и надеждност.
Също така може да се персонализира настройката на лоста с независими регулировки на точката на захапване и обхвата на лоста.

Какви са новите спирачки на Sram?

Тип на накладките: Органичните накладки предлагат силно начално ухапване и по-малко общо шум. Синтерованите накладки имат по-голямо съпротивление на продължителна топлина и предлагат по-добра производителност при мокри или кални условия.

Спирачките SRAM Maven са вълнуващо ново добавяне към линията на SRAM. С мощност и възможности за настройка според индивидуалния стил на каране, те обещават да предложат персонализирано преживяване за карачите. Надяваме се, че скоро ще бъдат достъпни и в България, за да можем да се насладим на техните предимства и възможности.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете