Какво ви е нужно за да се състезавате в UCI Enduro World Cup?

06 Март 2024 г.
268
Добави в любими
Какво е нужно за да се състезаваме в UCI Enduro World Cup?
UCI Mountain Bike World Series представлява върха на състезателния свят на планинското колоездене и обхваща всички формати на спорта в категориите Gravity и Endurance. UCI Enduro и E-Enduro World Cups са едно от най-пълните предизвикателства, пред които може да се изправи състезател на планински велосипед. Те предоставят възможности за състезания по целия свят.

Преходът от аматьорско към професионално ниво във всяка спортна дисциплина е предизвикателство, но с WHOOP UCI Mountain Bike World Series има ясен път, който помага на спортистите да сбъднат мечтите си на пълно работно време чрез пътеките за Enduro и E-Enduro.


Състезаването на елитно ниво дава възможност на спортистите да се изявят на голямата сцена и да привлекат вниманието на UCI отбори и други спонсори, които да им помогнат да направят прехода към професионалния ранг.Ето няколко примера от 25-те кръга в 21 различни държави, където могат да се спечелят точки в откритите състезателни категории, за да се квалифицират за нивото на UCI World Cup:

17-19 май 2024 г. | Enduro of Bielsko-Biala | Bielsko-Biala, Полша: Вторият кръг на UCI Enduro и E-Enduro World Cup ще бъде исторически, като серията пътува за първи път из Източна Европа. Мрежата от пътеки на Enduro Trails е една от най-известните в страната и предлага безкрайни възможности сред дърветата. Полската планинска сцена процъфтява, а мнозина предвиждат едно от най-топлите посрещания през годината.

12-14 юли 2024 г. | European Continental Championships | Val di Fassa, Италия: Като един от най-известните курорти в Доломитите, Val di Fassa е идеалното място за състезатели от цяла Европа да се съберат и да се съревновават за европейския титъл. Пистите в региона са известни със своята техничност и красота, като предоставят на състезателите незабравимо преживяване и възможност да демонстрират своите умения.

31 юли - 04 август 2024 г. | American National Championships | Zirconia, NC, САЩ: Rock Creek Mountain Bike Park е обявен от USA Cycling не само за 2023 г., но и за 2024 г. САЩ бързо се превръща в едно от най-големите гнезда на млади таланти в планинското колоездене. И двата формата - Endurance и Gravity - са в разцвет в Щатите, така че състезанията в Zirconia, NC обещават да бъдат сред най-големите и добре посетени в календара.

15-18 август 2024 г. | Swiss Epic | Граубюнден, Швейцария: Swiss Epic е едно от най-престижните многодневни състезания в света на планинското колоездене. Той предоставя на екипите възможността да изживеят епични приключения в един от най-красивите региони на Швейцария, Граубюнден. Състезанието включва множество етапи през планинските пътеки и пейзажи, които представляват истинско предизвикателство за състезателите и техните умения. Swiss Epic привлича вниманието на много от най-добрите екипи и състезатели от цял ​​света, които се събират, за да се съревновават за титлата и славата на един от най-елитните маратони в планинското колоездене.

01 декември 2024 г. | Philippine National Championship | Guimaras Island, Iloilo, Филипини: Гуимарас, известен като столицата на мангото на Филипините, е остров, разположен на юг от Илоило. Състезанието включва най-добрите местни таланти, които се съревновават за националния титъл в една от най-прекрасните природни области в региона. Този кръг на състезанието представлява възможност за местната МТБ общност да се събере и да покаже своите умения и страст към спорта пред глобалната байк аудитория.

Тези събития са само част от богатия календар на UCI Mountain Bike World Series за 2024 година, който предлага на състезателите възможност да се изявят на международната сцена и да проследят пътя към професионализма в планинското колоездене.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете