Кои са най-интересните събития и места за каране за велосипеди през 2024?

02 Март 2024 г.
410
Добави в любими
Форт Уилям ще бъде най-посещавания байк парк през 2024 г.
Световноизвестният байк парк Fort William, който се намира в Шотландия,  ще бъде звездата в националния календар за даунхил през 2024 г., след успешното му представяне като домакин на Световното първенство по колоездене на UCI през 2023 г.

Националната серия по даунхил ще продължи да се подкрепя от Gravity Events, Scottish Downhill Association и организаторите на Borderline, които са работили заедно с British Cycling, за да предоставят още един фантастичен календар на състезанията.

Байк парк Fort William, разположен в Шотландия, е едно от най-известните и уважавани места за планинско колоездене в света. Този байк парк е домакин на един от кръговете на Световната купа по спускане в планинско колоездене, като привлича както професионални спортисти, така и любители на екстремните спортове от цял свят.

Fort William е известен със своите технически сложни и физически изискващи трасета. Най-известното трасе е това, което се използва за Световната купа, и предлага бързи спускания, остри завои и високи скокове. Освен трасето за спускане, паркът разполага и с други маршрути, подходящи за различни нива на умения и издръжливост. Освен домакинството на етапи от Световната купа по спускане, Fort William също така организира разнообразие от събития през цялата година, включително състезания за любители, фестивали и кампове за обучение, което го прави живо и привлекателно място за колоездаческата общност.

Байк паркът разполага с отлична инфраструктура, включително въжени линии за достъп до върха, което улеснява колоездачите да се качват с велосипедите си до началото на трасетата. Също така има и множество опции за настаняване, хранене и отдих в близост до парка.

Най-интересните събития и едни от най-добрите локации за феновете на велосипедния спорт

Ето датите за всички събития през 2024 г.:

Национални серии по спускане:
13-14 април - Реола, Уелс
25-26 май - Форт Уилям, Шотландия 
22-23 юни - Антур Стиниог, Уелс
3-4 август - Гленко, Шотландия
14-15 септември -  Рид и Фелин, Уелс

Национален шампионат по спускане:
20-21 юли - Рид и Фелин, Уелс

Световна купа по планинско колоездене - UCI:
3-5 май
- Форт Уилям, Шотландия


Освен това, Форт Уилям ще бъде домакин на първия кръг от "Световна купа по планинско колоездене - UCI" през 2024 г. Събитието, което ще се проведе в Гленко, Шотландия, ще бъде четвъртият кръг от националната серия през 3-4 август, а в Рид и Фелин, Уелс ще се проведе финалния кръг на 14-15 септември, като това е една от най-дългите и най-бързите писти. Тази локация ще бъде и домакин на Националния шампионат по спускане на 20-21 юли, използвайки различна писта, за да предложи разнообразие на състезателите. Всички тези събития обещават вълнуващи моменти за любителите на велосипедния спорт.

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете