Downhill Series 2022 - Oтлично представяне за състезателите на колоездачен клуб Хоталич – Севлиево

24 Септември 2022 г.
853
Добави в любими
Downhill Series 2022
Поредно отлично представяне записаха състезателите на колоездачен клуб „Хоталич“ – Севлиево през миналия уикенд. Божидар Илиев и Стиви Гатев финишираха съответно втори и трети във втория кръг от българските серии по спускане Downhill Series 2022.

Състезанието e от календара на световната федерация по колоездене UCI в най-високият клас 1 и носи точки в световната ранг листа. Проведе се три последователни дни в курорта Боровец и в него се включиха общо сто състезатели от България, Италия, Франция, Гърция и Македония.

Петнайсет от участниците бяха от клуба по колоездене „Хоталич“, който не записа състезатели единствено в категориите women и open.

Божидар Илиев зае второ място, изоставайки само с 1.08 секунди от европейският шампион Марко Ламарис. В категорията на Стиви Гатев битката по-жестока „като се има предвид, че италианците дойдоха със самочувствието на сто процента победители, а французина Том Гуибал имаше да си връща на Стиви от предни пъти и бе готов на всичко за победата“, споделя треньорът на отбора Светлин Гатев.

Първото място в тази категория бе за Том Гуибал от Франция, втори стана представител на отбора от Италия, по-бърз от Стиви само с три десети от секундата. „Въпреки, че взе бронза, Гатев знае, че става все по-добър и неговият миг наближава“, убедени са в клуба.

Другите състезатели заеха следните позиции: Алекс Киров (kids) – пети, Симеон Йорданов (kids) – осми. В категория (junior 15-16) Кристиян Рангелов завърши седми, Ники Георгиев – десети, Иво Уипа – тринайсти, Денис Петров – седемнайсти.

В категория elite Йордан Донев е на 12 място, Момчил Цанов – на 20-то, Васко Метев – 22-ро, Иван Цонев – 27-о, Кирил Тодоров – 29-то. Чест прави на Денис Петров който е най-новият член на клубът и само след няколко урока от треньора Родни набра смелост и финишира без никакви аварии на това сериозно трасе, смята треньорът Гатев.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете