Michelin представиха една от най-добрите гуми - Michelin DH22

22 Февруари 2024 г.
291
Добави в любими
Michelin представиха една от най-добрите гуми - Michelin DH22
Michelin е един от разпознаваемите производители на гуми за планинско колоездене, но до голяма степен се възприемат като първокласна марка в света на автомобилите. Френският производител на гуми предлага пълна гама гуми за планинско колоездене - от крос-кънтри до спускане. Не можем да кажем, че всяка гума в тази линия го избива от парка, но някои от тях го правят и DH22 е една от тях.
Технически характеристики:
Michelin нарича DH22 най-универсалната гума за спускане в тяхната линия. Външната му страна е направена от новата смес Magi-X DH на Michelin. Корпусът разполага с множество подсилени слоеве. Под протектора има слой за защита от пробиви с висока плътност, докато страничните стени разполагат с четирислоен слой, който Michelin нарича технология „Down Hill Shield“. В перлите има нов подсилващ слой с ниско налягане, който спомага за стабилността и защитата от пробиване. Гумата е безкамерна и има стоманен борд. Michelin я предлагат в два размера: 29×2.4 и 27.5×2.4 инча.

Резултати от полеви тестове:
Michelin пусна DH22 в началото на 2020 г. и оттогава я карахме на тестови велосипеди и на нашите лични карания, като се запознахме доста с нея. Те се монтират на каплите на ръка и се поставят лесно само с ръчна помпа. Нашите 29-инчови тестови гуми са с ширина 2,4 инча 

Michelin представиха една от най-добрите гуми - Michelin DH22

Що се отнася до сцеплението, DH22 има няколко себеподобни. Тази изключително здрава гума намира сцепление там, където другите не могат. Предсказуемо се хваща за скали, корени, мек терен, глинеста почва и междинни условия, и го прави на мокро и сухо. В по-специфичните условия, като кал и твърда настилка, производителността пада леко в сравнение с гумите за тези цели, но DH22 не е ужасен тук. Всъщност той е по-добър от повечето универсални гуми.

Общото тегло от 1597 грама, малко над средното в сравнение с повечето DH-ориентирани гуми. Износването също е бързо, но в сравнение с много гуми с мека смес за спускане, това също не е необичайно. Най-големият проблем, който се среща с тези гуми, е напукването в основата на страничните издатини и зоните, където протекторът преминава към страничната стена с течение на времето. Това напукване отнема около шест до девет месеца, така че не се случва бързо, но се случва. Поради теглото и ниското съпротивление при търкаляне, тези гуми са най-подходящи за използване при спускане и при електрически планински велосипеди. Въпреки това, са изпробвани и на ендуро велосипеди, където сцеплението беше проблем. Тези гуми са толкова добри, че някои тестери ги смятат за „измамни гуми“. Те ви карат да се чувствате като герой, дори когато сцеплението е почти несъществуващо. Увереността, която ви дават гумите Michelin DH22 на стръмен терен, е просто следващо ниво.


 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете