Specialized Stumpjumper 2021: По-лек, по-ефективен - велосипед за всички поводи (ВИДЕО)

21 Октомври 2020 г.
1594
Добави в любими
Specialized Stumpjumper 2021
Specialized Stumpjumper 2021 - Един уникален велосипед за новия сезон следващата година. Той е станал по-лек и със 140 мм вилка и 130 мм отзад с по-малък ход.

За 2021 г. Stumpjumper ще се предлага изключително и само на 29-инчови колела, като все още разполага с доказаната и популярна SWAT кутия, флип чип и отпадане на SRAM UDH.

Велосипедът ще се предлага с карбонова или алуминиева рамка в общо шест размера.


Подобно на своя предшественик, новият Stumpjumper също разчита на асиметричния дизайн на рамката, но е значително олекотен.

Новият Stumpjumper разполага с флип чип на амортисьора. Долната скоба на Stumpjumper 2021 също ще бъде с резба, което е чудесна новина за домашните механици!

Една от основните цели при разработването на новия Stumpjumper е да бъде по-лек и по-ефективен от своя предшественик. Кинематиката не само е ревизирана, но и въглеродната рамка е оптимизирана за теглото. Според Specialized рамката тежи 2420 г, включително амортисьор, ос, скоба за седалка и общо части. Поради по-леките спецификации с тънкостенни гуми и вилката FOX 34, новият S-Works Stumpjumper тежи само 12,2 кг.

© 2020 MTBike.bg 
Коментари 0

Коментари: