YT Industries колелета в България - Capra, Tues, Izzo, Jeffsy

06 Март 2021 г.
6477
Добави в любими
YT enduro bike
Какви са възможностите да се сдобиете с чисто ново колело от престижният бранд YT Industries? Това е въпрос, който си задават често феновете на екстремния вело спорт, защото YT Industries присъстват в хиляди видео клипове в YouTube, където редица професионалисти тестват колелетата им.

Марката YT Industries се е доказала с изключително високо качество на сравнително по-достъпна цена в сравнение с други световни брандове в професионалния ранг колелета.

Към момента в България нито една от търговските вериги за велосипеди не продава и не разполага със стокови наличности от моделите на YT Industries, защото този производител има политика да продава своите нови велосипеди само онлайн - директно през сайта си.

През 2018 многократния световен шампион Aaron Gwin, спечели световното в Кроватия именно с YT Tues - даунхил серията колелета предлагани от YT. Това даде много пополярност на марката и от тогава все повече и повече хора започнаха да карат YT. Това само може да докаже колко добри колелета предлагат от YT-Industries.

YT Industries не пренебрегва фактора от качество на продуктите им спрямо цената и затова са едни от топ брандовете в колезденето.

Downhill каране YT


YT Industries произвежда следната гама велосипеди:
  • YT Tues - предназначен за Даунхил екстремно каране
  • YT Capra - серия предназаначена за ендуро и даунхил. Тази популярна серия има повечето от качествата на YT Tues, с допълнението, че може да се ползва и за изкачаване на баири
  • YT Jeffsy - серия All Mountain велосипеди за хора, които предпочитат да карат по-леко, но същевременно искат да имат пълно окачване и повече контрол с по-леко колело
  • YT Izzo - една от най-новите серии Trail колелета, предназначена за леко каране и бързо изкачване, както и за емоционално спускане. Серията Izzo е олекотена, включва и карбонови модели.

YT Tues - Downhill
YT Capra - Enduro
YT Jeffsy - All Mountain
 
YT Izzo - Trail
 
YT DirtLove - Dirt Jump


През 2007 г. YT стартира със 150 дърт джъмп колелета изработени от стоманена рамка. Те незабавно се разпродават и основателят и главен изпълнителен директор Маркус Флосман осъзнава, че е напът да постигне нещо. Той напуска ежедневната си работа и се отдава изцяло на YT. Малко след това Флосман убеждава още няколко хора  да се присъединят към отбора на YT и не след дълго те пускат първото им колело с пълно окачване - YT Tues. Десет години по-късно колелетата на германската компания редовно са срещани на върха на подиумите заедно с Аарон Гуин и Андреу Лакондеги. YT прави колелетата си достъпни и в САЩ и се разширява от дърт джъмперите до велосипеди за Downhill, Enduro, Trail, и още и стават едни от най-търсените марки колелета.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете